У Неділю Свв. Праотців читається Євангеліє з 28-ї Неділі по Зісланні Святого Духа (Лк 14, 16-24) і Апостол з 29-ї Неділі по Зісланні Святого Духа (Кол 3, 4-11)
Євангеліє 28-ої Неділі по Зісланні Святого Духа
Сказав Господь притчу оцю: Один чоловік справив вечерю велику і запросив багатьох. Як настав час вечері, послав він слугу свого сказати запрошеним: Ходіть, усе готове. І зараз же всі вони стали відмовлятися. Перший йому сказав: Я купив поле і мушу піти на нього подивитись; вибач мені, прошу. Другий сказав: Я купив п'ять пар волів і йду їх випробувати; прошу, вибач мені. А інший мовив: Я одружився, тому не можу прийти. Вернувся слуга і розповів це панові своєму. Розгнівався тоді господар і каже до слуги свого: Іди-но чимскоріш на майдани й вулиці міста і приведи сюди вбогих, калік, сліпих, кульгавих. Озвався слуга: Пане, сталось, як ти велів, і ще є місця. Сказав пан до слуги: Піди на шляхи та огорожі і силуй їх увійти, щоб дім мій наповнився. Кажу бо вам: Ніхто з тих запрошених не покуштує моєї вечері. Бо багато покликаних, та мало вибраних.
Євангеліє від Луки 14, 16-24
Коментар Євангелія на неділю 28-му після Зіслання Святого Духа (Лк 14, 16-24)
Коментар апостола на Неділю 29-у по Зісланні Святого Духа (Кол 3, 4-11)
Вічне начало і примхи гріха у людині. Пояснення апостола на Неділю 29-у по Зісланні Святого Духа
Проповідь Блаженнішого Святослава в неділю Праотців, 26 грудня 2021 року
Проповідь Блаженнішого Святослава на неділю Праотців. 27 грудня 2020 року
Слово Митрополита і Архиєпископа Ігора Возняка на Неділю Святих Праотців
Слово Митрополита і Архиєпископа Ігора Возняка на двадцять восьму неділю після Зіслання Святого Духа
Проповідь владики Діонісія Ляховича в Неділю Праотців
Двадцять восьма неділя після П'ятидесятниці (Лк 14, 15 - 24) - Притча про великий бенкет
Бог усіх запрошує на великий Бенкет (Лк 14, 15 – 24)
Віра і хвальба у славі Праотців
Триблаженні і Син Божий на вид мужа
Притча про запрошених на вечерю. Проповідь Жана Корбона на на 28-му неділю по Зісланні Святого Духа
Чи ми готові втрачати і що саме?
Сказати Богові “ні” – це виявити свій егоїзм?
Достойні стали невірними бо оправдалися, а недостойні взяли участь
Чому два рази не просять, або про те, чому треба цінувати з першого разу
Де має бути початок чи продовження, там робимо чомусь кінець …
Господь кличе нас, щоб зробити нас щасливими
Часто оправдання прикривають правду, яку ми не говоримо. Так?
Йдемо на зустріч з Богом і кожного разу стаємо ближчі до Нього
Любимо Бога – вибираємо те, що хоче Бог. Хіба є щось краще?
Хто любить, той не шукає оправдань
Коли відчуваємо голод, тоді розуміємо, як часто ми відмовлялись від запрошення на "вечерю"