Євангеліє Томиної неділі
Коли настав вечір того самого дня, першого в тижні, а двері були замкнені там, де були учні, зі страху перед юдеями, прийшов Ісус, став посередині і каже їм: Мир вам! Сказавши це, показав їм руки й бік. І зраділи учні, побачивши Господа. І знову Ісус їм каже: Мир вам! Як мене послав Отець, так я посилаю вас. Сказавши це, дихнув на них і каже: Прийміть Духа Святого. Кому відпустите гріхи - відпустяться їм, кому ж затримаєте - затримаються. Тома ж, один з дванадцятьох, на прізвище Близнюк, не був з ними, коли прийшов Ісус. Інші учні йому сказали: Ми бачили Господа. Він відповів: Як не побачу на його руках ран від цвяхів і не вкладу мого пальця у місце, де були цвяхи, і коли руки моєї не вкладу в його бік, не повірю!» По вісьмох днях учні його знову були в домі, і Тома був з ними. Увіходить Ісус - а двері були замкнені - і стає посередині, і каже: Мир вам! Потім каже до Томи: Вклади твій палець сюди, і глянь на мої руки. І простягни твою руку, і вклади її у мій бік. І не будь невіруючий, але віруючий! Тома відповів і сказав до нього: Господь мій і Бог мій! Каже йому Ісус: Тому що ти бачив мене, віруєш. Щасливі ті, які не бачили, і увірували! Багато ще й інших чудес учинив Ісус на очах своїх учнів, що їх не записано в цій книзі. А ці записано, щоб ви увірували, що Ісус є Христос, Син Божий, та увірувавши, щоб мали життя в його Ім’я.
Від Йоана 20,19-31.
Томина неділя (Йо 20:19-31). Біблійний коментар
Апостоли і садукеї або віра в одного Бога. Пояснення Апостола на Томину неділю
Проголосити іншим спасіння, оживотворяючись Святим Духом. Пояснення Апостола на Томину неділю
Проповідь Блаженнішого Святослава в Томину неділю, 1 травня 2022 року (відео)
Проповідь Блаженнішого Святослава в Томину неділю. 9 травня 2021 року (відео)
Слово Митрополита і Архиєпископа Ігора Возняка на Томину неділю
Проповідь Преосвященного Владики Діонісія в Томину Неділю. 25 квітня 2020 (відео)
Журба, обернена у радість, кожному у свій час
Приходь, Воскреслий, крізь замкнені двері мого серця!
Томина неділя. Господи, дай нам сміливість сповідувати Тебе Богом і Господом нашого життя
Неділя апостола Томи: Господь мій і Бог мій!
Тома зустрів Воскреслого, коли був з іншими …
Пізнання правд віри і їх втілення в щоденне життя
Мир Вам! Мир Божий хай буде в нас
Кому відпустите гріхи, тому відпустяться – вияв милосердя чи причина до незручності?
І не будь ти невіруючий, але віруючий!
Шлях від великого сумніву до великого визнання віри – також твій шлях?
Антипасха – торжество повторюється, але не для гордих
Щасливі ті, які, не бачивши, увірували! Проповідь Жана Корбона на Томину неділю