Неділя 25-та по ЗСД

Nedila 25 po ZSD 2

Голодомор 1932 - 1933

Holodomor 32 33

Ювілей Ікони

DSC 3029b

Вхід

Гості он-лайн

На сайті 389 гостей та один учасник

  • o.Ivan

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

9278ca9de3c228ca1a2b1cdaf35dd42bbbabfc61Мій Боже, прийми нині моє благодарення за Твою щедрість: щедро сієш у ґрунт мого серця Твоє слово, щедро обдаровуєш Твоїми Святими Тайнами, щедро щоденно милуєш. Я по-різному приймаю Твою щедрість. Вмію приймати її і вмію цілковито її відкидати. Деколи слухаю Твоє слово і причащаюся Твоїх Тайн та й дозволяю водночас дияволові прийти і забрати геть із мого серця Твою благодать. Іншим разом відпадаю від благодаті через різноманітні спокуси, яких безліч навколо мене, і чомусь так багато з них мають владу наді мною. Інколи клопоти, багатства і життєві розкоші заглушують у мені благодать. А ще буває, що я вмію держати Твоє слово, втішатися благодаттю Євхаристії та давати плід.

Я б хотів, щоб моє серце було однорідним добрим ґрунтом, а не сумішшю доброї землі, неродючих окраїн, каменю і тернини. Я б хотів, щоб Ти, мій Христе, завжди втішався добрими плодами мого серця. Знаю, що ніколи не принесу так багато добрих плодів, щоб могти мені заслужити спасіння. Знаю, що ділами ніхто не виправдається перед Тобою. Але знаю водночас, що Ти просиш мене приносити добрий плід у житті. Не для того, щоб заслужити собі спасіння, бо ж Ти уже мені його дарував своєю животворною страстю і воскресінням, не вимагаючи від мене нічого собі заслуговувати, але для того, щоб жити мені вірою в Тебе, Який полюбив мене і видав себе за мене. Бо як можу жити вірою в Тебе і заглушувати Твоє слово, відпадати від Твоєї благодаті, марнувати Твою щедрість? Я увірував у Тебе, щоб оправдатися вірою. Але якщо увірував, то мушу приносити плід, і то в терпінні, за Твоїм словом. Без терпіння нема доброго плоду. Без розп’яття з Тобою нема життя для Тебе.

Мій Христе, я хочу, щоб жив вже не я, а Ти жив у мені. Я хочу жити вірою у Тебе, хочу, щоб моя віра приносила добрі плоди, очищаючи моє серце від каміння і тернини. Але мені це непросто. Бо, дивлячись на Тебе, я не бачу Тебе, слухаючи Тебе, Тебе не розумію. Хоча хочу і бачити, і розуміти. Хочу, однак по-своєму. Якось без терпіння, без розп’яття з Тобою. Грішний я у моєму небажанні терпіти, у моєму потуранні своїм похотям, а Ти служиш мені, даєшся у Святих Тайнах. А проте Ти ніколи не є служителем гріха, мій Боже. І хоч я грішний, Ти освячуєш мене, а не служиш гріхові, що у мені. Я ж, я хочу навчитися радіти терпінням та приймати розп’яття з Тобою; хочу навчитися і бачити, і розуміти; хочу, щоб Ти у мені жив. Прийми моє бажання, Боже, і вчини, щоб з нього був добрий плід. Амінь.

Марія Ярема

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia