Богоявлення Господнє

Bohojavlennia 2

Неділя по Богоявленні

Nedila po Bohojavleni

Свята Літургія в Остії

Ostia 1

Гості он-лайн

На сайті 325 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Svyate-Pismo-300x224Неділя 26-та по Зісланні Святого Духа. Послання апостола Павла до Ефесян 5, 9-19

9. Плід світла є в усьому, що добре, що справедливе та правдиве. 10. Шукайте пильно того, що Господеві подобається. 11. Не беріть участи в безплідних ділах темряви, а радше їх картайте, 12. бо що ті люди потай виробляють, соромно й казати. 13. Все, що ганиться, стає у світлі явним, а все, що виявляється, стає світлом. 14. Тому говорить: «Прокиньсь, о сплячий, і встань із мертвих, а Христос освітить тебе!» 15. Тож, уважайте пильно, як маєте поводитися, – не як немудрі, а як мудрі, 16. використовуючи час, бо дні лихі. 17. Тому не будьте необачні, а збагніть, що є Господня воля. 18. І не впивайтеся вином, яке доводить до розпусти, а сповнюйтеся Духом. 19. Проказуйте між собою вголос псалми й гимни та духовні пісні, співайте та прославляйте у серцях ваших Господа.

У цьому уривку послання до християн у Ефесі апостол Павло намагається попередити та захистити вірних від однієї небезпеки, котра і досі стає причиною  багатьох падінь – а зокрема від небезпеки залишатися християнами лише на словах і не пробувати преображати свої вчинки. Необхідною умовою такої постави є прийняття правди про Ісуса Христа не просто ментально як якоїсь цікавої ідеї, чи виключно як набору якихось норм (у тому числі моральних), але прийняття Ісуса Христа цілим своїм життям. Євангелії називають цю поставу словом «навернення», – що означає зміну життєвої постави, зміну напрямку, в якому людина прямує в своєму житті, причому це не просто змінити напрямок «горизонтально», але передусім додати «небесний» вимір у кожну частину нашого життя.

Добрі вчинки для християн стають підтвердженням правильного скерування їхньої життєвої дороги, так як і конкретні злі вчинки свідчать про те, що зло, котре ми чинимо, живе у наших серцях, бо ми ще не до кінця відмовилися від нього.

«Плід світла є в усьому, що добре, що справедливе та правдиве…»

Кожний добрий вчинок не лише є наслідком світла, котре Господь дарує в наші серця, він стає насінням добра, котрим ми засіваємо ниву цього світу. Віра – це не лише не суперечити правдам віри, які відкриває нам Бог, вона зріло об'являється у нашій активній поставі щодо виконання Божої волі, коли ми задіюємо усі наші здібності, щоби, по можливості, якнайповніше реалізувати те, що Бог являє нам як добре.

Бути християнином не означає пасивно погоджуватися з усіма правдами віри,  які зібрані, наприклад, у катехизмі, але означає пробувати реалізовувати ці правди віри в своєму щоденному житті. Таку поставу апостол називає «мудрою», тобто такою, яка найповніше розпізнала істинні блага і правдиві шляхи до їх здобуття.

Нехай наша віра завжди буде родючою добрими вчинками, які також і наших ближніх можуть привести до Бога, найвищого нашого блага.

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia