Неділя 25-та по ЗСД

Nedila 25 po ZSD 2

Неділя 26-та по ЗСД

Nedila 26 po ZSD 2

Свята Літургія в Остії

Ostia 1

Гості он-лайн

На сайті 217 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Svyate-Pismo-300x224Неділя 25-та по Зісланні Святого Духа. Послання апостола Павла до Ефесян 4,1-6

1. Отож, благаю вас я, Господній в’язень, поводитися достойно покликання, яким вас візвано, 2. в повноті покори й лагідности, з довготерпеливістю, терплячи один одного в любові, 3. стараючися зберігати єдність духа зв’язком миру. 4. Одне бо тіло, один дух, а й в одній надії вашого покликання, яким ви були візвані. 5. Один Господь, одна віра, одне хрищення. 6. Один Бог і Отець усіх, що над усіма й через усіх і в усіх.

Перебуваючи у в’язниці (тому Павло називає самого себе «Господнім в’язнем»), апостол пише послання до вірних в Ефесі. Напевно, що ув’язнення апостола народів по-особливому загострило його чуттєвість та сприйняття величі дару віри, як також загострило його переживання з приводу усякого роду людських немочей, котрі були у серцях ефеських «парохіян». Павло наголошує на тому, що віра, тобто прийняття Ісуса Христа своїм Спасителем, не може зупинятися лише на зміні внутрішнього кредо, вона мусить давати плоди у звичайному буденному житті – плоди «повноти покори й лагідности, довготерпеливості, терплячості один до одного в любові, в старанні зберігати єдність духа зв’язком миру».

Ще раз Павло пригадує про важливість єднання вірних між собою, яке зовсім не є плодом лише виключно людських зусиль, але є плодом, а може радше просто наслідком, свідченням того, що християни служать Богові. І справді – оскільки Бог є один, то в кінцевому випадку усі люди, котрі прямують до Нього, в Ньому обов’язково будуть з’єднані «в одне».

«Одне тіло» – означає, що усі члени Церкви, за задумом Бога, мають настільки великий вплив один на одного, що це схоже до взаємопов’язання усього, що є в одному людському тілі. 

«Один дух» – означає, що християнами є лише ті, які є спадкоємцями того Духа, котрий наповнював Ісуса Христа, а після Його смерті та воскресіння був щедро вилитий на Його учнів. І кожен, кого «водить Дух Божий», вміє Його розпізнавати і не противиться Йому, коли Він діє в серцях інших людей.

«Одна надія» – це говорить нам про те, що насправді усі християни йдуть до однієї і тієї самої мети – до спасіння в Ісусі Христі, і часто пригадувати це самому собі є основою єднання та гарантом того, що обрана нами життєва дорога буде дорогою прямою і дорогою спасіння.

Бог залишив нам безліч скарбів, котрі нас єднають, проте це все є для того, щоби переконати нас у необхідності цього єднання, щоби наші серця вміли цінити цей дар, вміли його шукати і добиватися.

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia