Неділя 22-га по ЗСД

Nedila 22 po ZSD

Св. Архистра. Михаїла

arhystratyg myhajil

Неділя 23-тя по ЗСД

Nedila 23 po ZSD 1

Свята Літургія в Остії

Ostia 1

Голодомор 1932 - 1933

Holodomor 32 33

Гості он-лайн

На сайті 237 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Nedila 4 po ZSDЄвангельське читання четвертої неділі по Зісланні Святого Духа (Мт 8, 5-13) представляє звичну для нас з новозавітних текстів чудодійну силу Христа. Якщо чудодійність самого лише слова Спасителя є зрозумілою, оскільки усе Йому кориться як Творцеві і Владиці, то цілком дивною і величною є віра сотника-язичника, рівної якій не було в Ізраїлі, Богом вибраному народі. У чому ж велич його віри? У її повноті. Він не потребує жодних доказів, щоб повірити. Ні безпосереднього приходу Христа, ні доторку, ні якогось іншого жесту. Він вірить у слово Господа. І Господь чинить йому за його вірою.

Господь чинить також і кожному з нас за нашою вірою. Віримо у потугу матеріальних статків – отримуємо все, що можемо дістати від світу матеріального і нічого з того, що дає світ духовний. Віримо у силу влади – отримуємо плоди, гідні цього вірування.

Віримо у власні сили – маємо як результат постійне розчарування та відсутність радості. Віримо у сили світу – маємо дух світу і противимося духові, що не від світу. По вірі нашій стається нам. Якщо віримо у забобони та гороскопи, у допомогу ворожбитів та нетрадиційних форм медицини – отримуємо по вірі нашій усе, у що віримо. Отримуємо фізичне здоров’я, матеріальне чи сімейне благополуччя, тільки водночас губимо те, у що не віримо, чи радше втрачаємо Того, у Кого не віримо. Самого Бога.

Євангельський сотник, вважаючи себе найнедостойнішим з усіх, а маючи при тому якнайдостойнішу віру, нехай засоромить кожного з нас, хто вважає себе достойним Господа, не маючи однак повноти віри у Нього. Якщо ми розділюємо нашу віру на багатьох ідолів, мусимо знати, що по вірі нашій нам станеться. Якщо ж віримо Христові, то віра ця має бути повнотою віри, без жодних претензій на докази, якими рясніє віра в ідолів. Бо віра в Бога не потребує чуд і знаків, доказів і аргументів. Вона або є, або її немає.

Нехай наша віра належить єдиному її гідному Богові і нехай станеться нам згідно з нею, за словом Господнім.

Марія Ярема

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia