Неділя 18-та по ЗСД

Nedila 18 po ZSD 1

Неділя 19-та по ЗСД

Nedila 19 po ZSD 1

Свята Літургія в Остії

Ostia 1

Гості он-лайн

На сайті 176 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Nedila 2 Postu 2Хто з нас міг би похвалитися бездоганним здоров’ям чи то тілесним, чи то душевним, чи то духовним? Мабуть ніхто або ж хіба людина, котра не надто об’єктивно дивиться на речі. Звісно, що бувають періоди, в які ми добре себе почуваємо, але таке «добре» почування завжди є відносним, а не бездоганно-абсолютним. Іншими словами, усі ми і то постійно потребуємо зцілюватися.

Тілесні недуги швидше приводять нас до тями в усвідомленні потреби знайти того, хто зцілює. Натомість душевні, а тим паче духовні недуги, можуть залишатися ігнорованими нами тривалий час. Особливо духовні.

Вони – духовні недуги – чомусь видаються нам неруйнівними, тоді як руйнують не лише наш дух, але й часто душу та тіло. Христос, Який має силу і владу зціляти нас від будь-якої недуги, не завжди чинить це, тобто не завжди нас зціляє. Не завжди Господь виліковує наші тілесні хвороби, не завжди і душевні, навіть коли ми наполегливо просимо. Ними, цими хворобами, Він премудро вибудовує наше спасіння або й спасіння інших людей. Ними виховує нас і наставляє. Натомість наші духовні недуги Христос зціляє завжди, коли ми просимо і прагнемо зцілення. Бо якщо тілесні та душевні недуги можуть вести нас до спасіння, то духовні якраз стають перешкодою на цій дорозі. А як зцілитися від духовних недуг? Найперше в Таїнстві покаяння. Таїнстві щирого, неформального, неповерхневого покаяння. Скільки коштів ми витрачаємо, коли у випадку тілесної чи душевної недуги нам обіцяють бодай ілюзорну можливість зцілення чи полегшення! Натомість у Таїнстві покаяння відпущення гріхів – повернення духовного здоров’я – дарується кожному, хто приступає, і то задарма.

Господь не відкидає нікого. Коли Він – правдивий Лікар душ і тілес – не задовольняє наші прохання про душевне чи тілесне здоров’я, то цим дуже часто спрямовує нас самих або тих, що навколо нас, до найвагомішого виміру здоров’я – духовного. А найвагоміше воно не тому, що тіло та душа є «меншими», ніж дух людини, а тому, що брак тілесного чи душевного здоров’я не здатний погубити людину, тоді як брак духовного здоров’я здатний згубити цілу людину, хоч була би вона здорова тілом і душею (тобто фізично і психічно).

Просімо часто у Бога, щоби Він відпускав нам наші гріхи – наші духовні недуги. Просімо цього у святому Таїнстві, просімо і в щоденній молитві. Просімо ділами і помислами. Просімо з вірою у Того, Хто має могуття зціляти всяку недугу, у Того, Хто нікого не відкидає.

Марія Ярема

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia