Неділя 2-га Вел. посту

Nedila  2 Postu 1

Неділя 3-тя Вел. посту

Nedila  3 Postu 1

Великий піст

Velykyy pist

Гості он-лайн

На сайті 225 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

sviatoslav pro myrВступаючи у Великий піст, умиймо своє обличчя, – не перед людьми, а перед Богом, – і переживімо свою особисту зустріч з ним у цьому великому часі. Тоді побачимо, що ми вийдемо з цього часу Великого посту, як колись Ізраїль з пустелі, – повний духа сили, духа любові, духа свідомості, що з ним є його Господь як найбільший скарб.

Час Великого посту має бути не часом фарисейського сумування, а часом очікування радісної зустрічі з нашим люблячим милосердним спасаючим Господом.

Час Великого посту – це є час пустелі. Коли ми намагаємося відгородитися від гамору цього світу, з його гординею, з його клопотами. Час Великого посту є часом молитви, часом панування над своїм власним тілом і його різними силами, імпульсами і потребами. Є часом милосердя щодо нашого ближнього, час добрих діл.

Ми часом думаємо, що коли ми молимося, то ми є тими, які говорять до Бога. Але насправді ініціатором, джерелом справжньої молитви є не людина, а Господь, бо Він нам зворушує серце, Він нас кличе до себе. Каже нам: дай мені місце в своєму особистому часі, говори зі мною.

Тому запрошую всіх вас у час Великого посту знайти трошки більше часу для розмови з Богом. Він має так багато вам сказати. Він хоче обновити стосунок любові з вами в цьому часі. Запрошує вас простити ближнім, бо Він вам хоче простити в часі цієї великої чотиридесятинці.

Час Великого посту є часом умертвлення свого тіла. Але не задля того, щоб воювати між частинами своєї особи, а задля того, щоби підчинити усе те, ким ми є тому, кого ми насправді хочемо любити своїми думками, бажаннями, вчинками і ділами.

Час Великого посту – це час діл милосердя. Це є час, коли ми свідчимо, хто є справді джерелом мого життя і достатку. Коли я даю милостиню ближньому, я показую, де, з ким є моє серце і хто є моїм справжнім скарбом. Простімо сьогодні одне одному, простімо тим, які проти нас чимось завинили, тому що Господь Бог нас хоче простити.

З проповіді Блаженнішого Святослава під час Архиєрейської Божественної Літургії у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового (10.03.2019). Відео запис.

 

Послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства з нагоди Великого посту (2017)

Пастирське Послання Блаженнішого Святослава і Постійного Синоду на Великий піст 2014 року

Пастирське послання Блаженнішого Святослава на Великий піст 2013 року

 

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia