Неділя по Богоявленні

Nedila po Bohojavleni

Неділя про Закхея

Nedila pro Zakxeja

Свята Літургія в Остії

Ostia 1

Гості он-лайн

На сайті 288 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Angely«Що таке людина, що Ти про неї пам’ятаєш? Або син чоловічий, що Ти навідуєшся до нього? Ти вчинив його мало що меншим від ангелів. Увінчав його славою і честю. Усе підкорив йому під ноги», – так звертається до Бога псалмопівець (Пс 8,5-7), слова якого повторяє новозавітній автор Послання до євреїв. Людина є мало що менша від ангелів, а все ж менша, але не по своїй природі, бо людина – образ Божий, а по своїй подобі: бо менше, ніж ангели людина є подібною на Бога. А однак Бог посилає ангелів служити людині. І безплотні духи небесні, подібні на Бога, досконало виконують волю Господа. Їхнє слово зобов’язуюче, повне сили та благодаті, а його переступ усяко карається. Вони, перевершуючи подобою людину, не соромляться служити людині. Вони, що живуть у вічності, не нехтують тими, що живуть у часі. Вони, що безперестанно славословлять Бога, схиляються до тих, що так нечасто пам’ятають про свого Господа. Вони, безтілесні, не відкидають благання тілесних.

Однак не слід радіти тим, що ангели нам служать і все підкорене нам під ноги, і світ майбутній даний нам. Але потрібно радіти тим, що наш Бог є повсякчасно поруч, заступаючи нас своїми безплотними силами, охороняючи покровом крил духовної їхньої слави, записуючи незбагненно наші імена на небі.

Марія Ярема

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia