Неділя 22-га по ЗСД

Nedila 22 po ZSD

Св. Архистра. Михаїла

arhystratyg myhajil

Неділя 23-тя по ЗСД

Nedila 23 po ZSD 1

Свята Літургія в Остії

Ostia 1

Голодомор 1932 - 1933

Holodomor 32 33

Гості он-лайн

На сайті 199 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Sviatyx ukrainskoho narodu 1На Утрені у день пам’яті новомучеників нашої Церкви чуємо наступний піснеспів: Що вам принесемо, ісповідники?  Чи пам’ять? – Але прагнете ви, щоб ми діла ваші чинили. Чи храми? – Але ви спільнот живих передусім чекаєте. Чи навчання? – Але в благодаті Духа. Богослов’я? – У молитві Церкви. Чудотворці і святителі, праведні священномученики, моліть, щоб спаслися співці ваші вірні.

Тими словами можемо звернутися до всіх Святих української землі, пам’ять яких вшановуємо у четверту неділю по Зісланні Святого Духа.

Замало є захоплюватися подвигами Святих нашого народу, замало є величати їх піснями чи віддавати їм честь у храмах. Вони вимолюють повсякчасно в Бога ласку, щоби ми життям своїм ставили себе поруч них. Щоб не менш пильно, ніж вони любили Бога і людей, не менш ревно сповідували нашу спільну з ними віру, не менш терпеливо зносили подекуди спільні з ними терпіння, не менш свято жили у світі, в якому і вони пожили кожен у свій час і пору. Тоді наша прослава їх буде Богові та їм приємна, а нам спасенна.

Чимало нагод маємо до святості на українській землі. Чи не є напад ворога нагодою стати святим, віддаючи життя за інших? Чи не є лихоліття нагодою послужити іншим? Чи не є пануючий розбрат нагодою звіщати єдність? Чи не є біль і ридання нагодою підтримати і полюбити? Чи не є ненависть світу нагодою пожертвувати себе з любові?

Маємо різні нагоди стати Святими українського народу. Нагоди величні і тихі, небуденні і буденні. Нагоди до святості. Не вчинімо їх приводами до гріха. Молімо усіх Святих нашої землі, щоб нам справді, як і їм, пожити свято на своїй землі, просвітити її, збурену важкими випробуваннями, святим життям своїм, благословити її, страденну і змучену, своєю любов’ю і праведністю.

Марія Ярема

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia