Неділя 22-га по ЗСД

Nedila 22 po ZSD

Св. Архистра. Михаїла

arhystratyg myhajil

Неділя 23-тя по ЗСД

Nedila 23 po ZSD 1

Свята Літургія в Остії

Ostia 1

Голодомор 1932 - 1933

Holodomor 32 33

Гості он-лайн

На сайті 196 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Sviate Pysmo 1Неділя 4-та по Зісланні Святого Духа. Послання Апостола Павла до Римлян 6, 18-23

18. Браття, ви, звільнившися від гріха, стали слугами праведности. 19. Я говорю по-людському, через неміч вашого тіла. Бо так, як ви колись віддавали ваші члени на служіння нечистоті і беззаконню, щоб жити беззаконно, так тепер віддайте ваші члени на служіння праведності, на освячення. 20. Коли ж ви були слугами гріха, ви були вільні від праведности. 21. Які ж плоди ви тоді мали? Того ви тепер соромитеся, бо кінець їхній – смерть. 22. Тепер же, звільнившися від гріха і ставши слугами Богові, маєте ваш плід на освячення, а кінець – життя вічне. 23. Бо заплата за гріх – смерть, а дар ласки Божої – життя вічне в Христі Ісусі, Господі нашім.

У четверту неділю по Зісланні Святого Духа у першому читанні Святої Літургії чуємо уривок послання до Римлян, в якому Апостол Павло протиставляє служіння гріхові і служіння праведності. Одне виключає інше, тобто гріх і праведність не можуть співіснувати. Це нагадує євангельське твердження про неможливість служити двом панам (Мт 6, 24), яке міститься в Євангельському читанні попередньої неділі.

Людина не може бути праведною, не бувши вільною від гріха, говорить Апостол Павло. І не може служити гріхові, не бувши вільною від праведності. Що ж це значить? Хіба це значить, що праведні ніколи не грішать, а грішні ніколи не чинять праведно? Ні. І праведні грішать, але не служать гріхові. Так, вони також, як і неправедні, впадають у гріх, але не залишаються у ньому, не живуть ним, не приносять його плоди. І грішні подекуди поступають праведно, але не служать праведності, не залишаються у ній та не живуть нею, а приносять плоди гріха. Апостол закликає побачити нас, чиї ми слуги, завдяки нашим плодам: добрі вони чи лихі, на освячення і життя вічне чи на смерть.

Святий Апостол каже, що говорить по-людському через неміч нашого тіла. Мабуть набагато глибше, ніж написав, відчував він, яким злом є гріх і якою благодаттю є праведність. Говорячи по-людському, Апостол закликає нас звільнитися від нечистоти і беззаконня, від діл, яких соромимося самі перед собою, а намагатись усім своїм єством жити праведно, чинячи діла любові, яка ніколи не засоромить.

Праведний – той, хто служить праведності, навіть помиляючись і деколи впадаючи в гріх. Грішний – той, хто служить гріхові, навіть чинячи деколи по правді. Ми самі обираємо, кому служити: Богові чи мамоні, праведності чи гріхові, життю теперішньому чи життю вічному, освяченню чи вмиранню.

Марія Ярема

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia