Преображення ГНІХ

Preobrazhennia 3

Неділя 12-та по ЗСД

Bahatyy junak 1

Свята Літургія в Остії

Ostia 1

Вхід

Гості он-лайн

На сайті 153 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Voznesinnia 2Пасха відкриває нам райські двері. Христос же, будучи вознесеним на небеса, ними першим нині входить. А втім ніколи Він не перебував поза раєм, сидячи невідступно на престолі з Отцем і Духом. Але і на землі Його сходження було не менш реальним і повним божественної присутності.

Сьогодні ж однак святкуємо восходження Спаса і Христа туди, де Він був передше, перед усіма віками. Але дивним є це восходження, адже у тілі возноситься Господь туди, де лише чисті духи безтілесні. І не лише у тілі восходить, але у багряних шатах, тобто у тілі з кровавими виразками від ран, піднімається туди, де немає жодного страждання і муки.

Саме тому ангели не здатні Його впізнати, хоча від віку Йому служать. Адже знають Його як вічне Світло і неприступного Бога, а тут бачать у людській плоті зі знаками хресної тортури. Яке велике це таїнство! Бог не погордив прийняти людське тіло і вигляд, не знехтував ні найменшим людським стражданням, а більше того, не змінив свою постанову про людське єство, але навіки з ним з’єднався і возніс його до престолу слави, перейшовши небеса небес і возсівши праворуч Отця.

Христос восходить туди, де був передше, і возносить з собою людину туди, звідки вона була вигнана через переступ. Бо Спас і зійшов на землю, щоб людину вивести на небо. І став людиною, щоб Божими домашніми стали люди.

Зійшов був з небес, але зовсім не відлучався від Отця. Вознісся на небеса, але невідступно перебуває на землі по всі дні життя з тими, хто любить Його. Такий великий і прославлений наш Бог. Нехай і ми, живучи плоттю на землі, возносимося духом з Христом на небеса небес, щоб згодом осягнути житло вічної насолоди, що Спас пішов напоготовити кожному з нас.

Марія Ярема

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia