Преображення ГНІХ

Preobrazhennia 3

Неділя 12-та по ЗСД

Bahatyy junak 1

Свята Літургія в Остії

Ostia 1

Вхід

Гості он-лайн

На сайті 334 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Nedila mjasopusna 1Послання Ісуса Христа в притчі про страшний суд (Мт 25, 31-46) є просте і чітке:

по-перше, Він називає себе тим, хто приходить, або «хто гряде», тобто ототожнює себе з Месією, якого очікує Ізраїльський народ. Тобто Він є царем царства, що наближається, ми же в свою чергу можемо стати тими, хто своїми конкретними вчинками може наблизити Його прихід;

по-друге, є момент приходу цього царства. Останній суд, коли «зберуться перед ним усі народи, і він відлучить їх одних від одних, як пастух відлучує овець від козлів», – той момент, коли можна буде сказати про те, що це царство остаточно прийшло. Тобто саме те, що Месія прийматиме усі остаточні та найважливіші рішення, є одним з ключових і найважливіших елементів нового царства (напевно в повсякденному житті так часто нам бракує саме цього – на молитві, в читанні Святого Писання – почути остаточне рішення саме з уст нашого Господа);

по-третє, предметом цього суду будуть конкретні вчинки, які говорять про все: саме те що ми зробили чи не зробили, а не про наші найкращі ідеї, світоглядні бачення, не наші найпродуманіші обґрунтування чи виправдання, але вчинки стануть ключем, котрий дозволить нам вповні брати участь у славі нашого Спасителя;

врешті, по-четверте, ці вчинки розглядаються з кута, що я зробив в конкретній ситуації задля Бога і в Бозі, тобто чи все в моєму житті було освітлене світлом Його присутності, чи я навчився протягом життя навіть найдрібніші справи освітлювати теплом любові до Бога і до ближнього.

Нехай сьогоднішнє Євангеліє дасть нам нове прагнення саме конкретними добрими вчинками реалізовувати наше християнство.

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia