LOGOMARRONE SFONDO trasparente100200

Українська парафія в Римі

KATEDRALJNYJ HRAM

Жировицької Божої Матері і святих мучеників Сергія і Вакха

Жировицька Богородиця

  • Ikona8
  • Khram8
  • Piazza8
  • Sv. Serhii i Vakh 8

Покаяння на відпущення гріхів

Nedila pered Bohojavlenniam 2Євангельське читання неділі перед Богоявленням (Мр 1, 1-8) підготовляє нас до грядучого свята. Готуйте Господеві дорогу, вирівняйте стежки Його – закликає Ісая, а разом з ним Йоан Предтеча. Готувати та вирівнювати означає покаятись, пояснює далі Євангеліє. Означає визнати свої гріхи, прийнявши прощення.

Нелегко однак є нам визнати свої гріхи. Деякі з них ми визнаємо, інші вважаємо легкими і не вважаємо за необхідне боротися з ними. Ще інші взагалі не видаються нам гріхами, хоча Церква навчає, що вони суперечать Божому щодо нас промислу.

Великою є небезпека назвати гріх несуттєвим і дозволити собі на нього. Великим духовним злом є свідомо дозволяти собі гріх, навіть найменший. Великим обманом та ошуканством є назвати гріх не гріхом, зло – нормальністю, добро – надмірним аскетизмом та героїзмом.

Кожен гріх є гріхом. Чи малий він, чи великий, він є гріхом. Його малість та великість вимірюється не лише малістю чи великістю сподіяного зла, але й малою чи великою свідомістю того, хто чинить. Той, хто грішить свідомо, не може грішити несуттєво. Його найменший гріх може бути великим в очах Того, Хто дав глибоке усвідомлення добра і зла. Натомість той, хто грішить несвідомо, може бути скоріше оправданий Богом.

Готувати Господеві дорогу, вирівняти стежки Його означає приготувати Богові дорогу до свого серця, вирівняти усі хитромудрі сплетіння розуму щодо терпимих і нетерпимих гріхів. Терпимих гріхів не існує.

Бог хоче явитися в житті кожного з нас. Потрібно лише покаятися на відпущення гріхів. Бог бо приходить, щоб взяти на себе гріхи світу. Прийдімо ж і ми, щоб визнати перед Ним ці гріхи. Не для того, щоб осоромитися, але щоб зрозуміти і прийняти велику любов, що прийшла до нас.

Марія Ярема

Більше матеріалів з архіву НовинСтатей та Життя парафії

ugcc

Українська греко-католицька Церква

ugcc

Апостольський екзархат в Італії

ugcc

Українська парафія в Римі