Голодомор 1932 - 1933

Holodomor 32 33

Неділя 25-та по ЗСД

Nedila 25 po ZSD 2

125-ття Йосифа Сліпого

logo125

Гості он-лайн

На сайті 150 гостей та один учасник

  • o.Ivan

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Вхід

Nedila 23 po ZSD 2Уривок Євангельського читання двадцять третьої неділі по зісланні Святого Духа (Лк 8, 26-39), якщо уважно придивитися до всього, що у ньому описується, повний слави і перемоги Господа. Ісус Христос виганяє біса із молодого юнака і ця перемога представляється нам тим більш яскравою, якщо знати значення слова «легіон», а ним був відділ війська, котрий нараховував 5-6, а інколи 8 тисяч солдат. Ісус Христос перемагає цілий легіон лише одним своїм словом. Проте перед тим відбувалося щось ще дуже важливе – юнак приходить до Ісуса Христа, хоча відразу і демони противляться його приближенню до Христа: «Що мені й Тобі, Ісусе, сину Бога Всевишнього? Благаю Тебе, не муч мене!» Юнак шукає спасіння в Христі.

В поведінці юнака була певна двоякість – з однієї сторони він поводив себе так, що його мусіли зв’язувати, хоча зазвичай він виривався з найміцніших оков, він жив «по гробах» (особливо промовисті слова про близькість смерті і всього смертного в його житті), одним словом він був пострахом усіх оточуючих. З іншої сторони, він в десь в самій глибині свого серця прагнув і шукав визволення, яке знайшов, прихилившись перед Христом.

На фоні цього всього щонайменше незрозумілою є постава співмешканців, які, побачивши юнака, що «сидів при ногах Ісуса, зодягнений та при умі», злякались замість того, щоби радіти з визволення того, на кого вони вже витратили стільки сил. Причина цього страху була двояка – по-перше, втрачені свині були завеликою ціною, яку вони ніколи би не погодилися заплатити (згадаймо, як часто нам бракує терпеливості, бажання та відваги витратити свій час, зусилля, пожертвувати щось цінне задля добра, задля маленького моменту «спасіння» для когось ближнього, особливо коли той хтось є прикрим для нас); а по-друге, їх наповнила страхом постать Ісуса Христа, Котрий мав якусь особливу силу, мав в собі блиск слави; і вони, замість того, щоби запросити Його в своє місто (як говорить Євангеліє від Матея 8, 28-34), просять Його залишити їх околиці.

Слава Христової перемоги приходить до нас також через історії визволення наших ближніх, тож наберімося відваги та терпеливості у тому, щоби допомагати Христові приходити в життя наших ближніх, оскільки радість їх зустрічі з Христом обов’язково наповнить і наші серця.

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia