Неділя 19-та по ЗСД

Nedila 19 po ZSD 1

Покров Богородиці

Pokrova 2

125-ття Йосифа Сліпого

logo125

Гості он-лайн

На сайті 78 гостей та один учасник

  • o.Ivan

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Вхід

OrantaУ неділі шостого гласу молитовно звертаємось до Пресвятої Богородиці наступним піснеспівом: Заступнице християн непостидна, молитвенице до Творця незамінна, не погорди голосами молінь грішників, але випереди як благая з поміччю нам, що вірно співаємо Тобі: поспішись на молитву і скоро прийди на моління, заступаючи повсякчас, Богородице, тих, що почитають Тебе. Даний Богородичний піснеспів сповнений багаторазовим проханням про заступництво. Це прохання звучить начебто аж надто часто: Заступнице, молитвенице, не погорди, випереди з поміччю, поспішись і скоро прийди, заступаючи повсякчас... Зрозуміти силу таких наполегливих прохань може той, хто бодай раз відчув гостру необхідність в Божій допомозі, а водночас нестерпну тяготу власних гріхів. Людина, що таке відчула, добре знає, що не є зайвими оці наполегливі волання до Богоматері, Яка не бариться з небесною поміччю.

Богородиця є заступницею християн непостидною, тобто такою, якою неможливо постидатися. Адже нема людини, яка у своєму до Неї зверненні була б відкинена. Звісно, це не означає, що усі прохання, з якими звертаються до Богоматері, є задоволеними. Це значить, що усі прохання є вислухані і принесені Богові-Синові з особливою материнською любов’ю до Нього Самого і до того, хто просить. Звемо Марію молитвеницею до Творця незамінною, адже й справді хто міг би замінити Її пречисту молитву, а водночас Її поставу Матері Того, Хто творчим велінням утримує все живе? Ми просимо, щоб Богородиця не погордила голосами молінь грішників, тим самим визнаючи себе за неправедних перед Богом. В іншому випадку ми б не мали жодної користі просити про Її заступництво. Адже той, хто не вважає себе грішником, не шукає заступництва. Ми ж, визнаючи себе за грішників, далі невпинно просимо, аби Марія сама випередила нас з поміччю, тобто щоб подала поміч нам раніше, аніж здогадаємося попросити. Бо ми у своїй людській немочі, а деколи в недбалості, занадто зволікаємо, щоби просити про заступництво Богоматері. Натомість гарячково шукаємо заступництва людей перед людьми. Вкінці просимо Богородицю, щоб Вона поспішилась на молитву до Бога за нас, але водночас, щоби прийшла скоро поміж нас на наше моління, адже самі часто не знаємо, що просити, а з Нею і через Неї сміливо звертаємось до Творця.

Наполегливо, отже, просимо у Богородичному піснеспіві шостого гласу, щоби Пречиста завжди заступалася за нас, які Її почитаємо. Маємо однак пам’ятати, що почитання Богоматері є неможливим без намагання наслідувати Її чесне життя, а прохання про заступництво немислиме без усвідомлення своєї гріховності на шляху оцього намагання.

Марія Ярема

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia