Неділя 4-та по ЗСД

vsix sviatyx ukrainskoho narodu

Неділя 5-та по ЗСД

Hadarynski bisnuvati

Свята Літургія в Остії

Ostia 1

Гості он-лайн

На сайті 49 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Вхід

Svyate-Pismo-300x224Неділя 3-тя по Зісланні Святого Духа. Послання Апостола Павла до Римлян 5, 1-10

1. Оправдані ж вірою, ми маємо мир з Богом через Господа нашого Ісуса Христа, 2. через Якого ми вірою одержали доступ до тієї ласки, що в ній стоїмо і хвалимося надією на славу Божу. 3. Та й не тільки це, але ми хвалимось і в утисках, знаючи, що утиск виробляє терпеливість, 4. терпеливість – досвід, а досвід – надію. 5. Надія ж не засоромить, бо любов Бога влита в серця наші Святим Духом, що нам даний. 6. Христос бо, тоді як ми були ще безсилі, у свою пору, помер за безбожних. 7. Воно навряд чи хто за праведника вмирає; бо за доброго, може, хтось і відважився б умерти.

8. Бог же показує свою до нас любов тим, що Христос умер за нас, коли ми ще були грішниками. 9. Отож, тим більш тепер, оправдані Його кров’ю, ми спасемося Ним від гніву. 10. Бо коли, бувши ворогами, ми примирилися з Богом смертю Його Сина, то тим більше тепер, примирившися, спасемося Його життям.

Продовжуючи писати до євреїв, що перебували у Римі, столиці тогочасної цивілізації, та вагалися у прийнятті рішення, чи сповідувати християнську віру, апостол Павло представляє наступний аргумент – так як книги Старого Завіту, а особливо П’ятикнижжя, були об’явленням Бога, так тепер Бог об’явився в особі Ісуса Христа, Божого Сина. Тобто так як колись належався послух та пошана Торі (яку становлять перші п’ять книг із зібрань Старого Завіту), такий, а навіть ще більший послух та пошана належать Ісусові Христові. Християни є тими, хто мають «новий закон» і цим новим законом є не просто приписи, чи якісь записані норми, які без дискусій обов’язково слід виконувати, але сам Ісус Христос.

Ісус Христос приймається в життя вірою (оскільки побачити чи сприйняти тілесними органами чуття Померлого та Воскреслого в людській плоті є малоймовірним) – тобто першим кроком у відносинах із Ісусом Христом є довір’я до того, хто розповідає нам про Господа та прийняття того, що проповідується, як вірогідного та правдивого. Після цього, як ми прийняли щось як правду, нашим завданням є досліджувати цю правду та розвіювати сумніви, котрі приходять до нас.

Віра є початком дороги кожного християнина, стає засобом та інструментом, завдяки яким віруюча людина стає здатною наближатися до Бога. Саме про це пише апостол народів, коли каже: «Оправдані ж вірою, ми маємо мир з Богом через Господа нашого Ісуса Христа». Віра відкриває нам нову дорогу життя, котру ми без віри просто не можемо бачити. Та як із кожною дорогою, просто знати її не є достатнім – слід йти нею, маючи при собі усе необхідне, щоби не зійти з цієї дороги та тривати на ній. Тому також апостол говорить про труднощі: «Ми хвалимось і в утисках, знаючи, що утиск виробляє терпеливість, терпеливість – досвід, а досвід – надію». Крокування дорогою віри навчає нас, а Божа благодать чинить нас мудрими в обранні справедливих життєвих доріг та стежок.

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia